Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Ποιοι εξαιρουνται απο την διαθεσιμοτητα - Νεες διευκρινισεις από το Υπουργειο Διοικητικης Μεταρρυθμισης

"ΒΡΑΖΟΥΝ" ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Νέες καθησυχαστικές διευκρινίσεις για τη ρύθμιση που αφορά την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων έδωσε απόψε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η διαθεσιμότητα αφορά μόνο υπαλλήλους ΙΔΑΧ, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διοικητικού. Δηλαδή: Αποκλειστικά υπαλλήλους που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε υπηρεσίες κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των ΝΠΙΔ που ανήκουν στον δημόσιο τομέα. Δηλαδή δεν αφορά μόνιμο προσωπικό.
Αποκλειστικά υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δηλαδή δεν αφορά υπαλλήλους υποχρεωτικής, ανώτατης τεχνολογικής και ανώτατης πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (Υ.Ε., Τ.Ε. και Π.Ε).
Αποκλειστικά υπαλλήλους των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων. Δηλαδή δεν αφορά υπαλλήλους καμίας άλλης ειδικότητας.
Επισημαίνεται ότι από τη ρύθμιση «εξαιρούνται ευαίσθητες υπηρεσίες όπως οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης και φροντίδας, ο ΟΑΕΔ, τα νοσοκομεία καθώς και αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία (δηλαδή οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη ΓΓ Πολιτισμού του υπουργείου Παιδείας)».
Από τη ρύθμιση εξαιρούνται οι υπάλληλοι που αν και πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:
Ο σύζυγος ή η σύζυγός τους έχει ενταχθεί και εξακολουθεί να τελεί σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή εργασιακή εφεδρεία.
Ο σύζυγος, η σύζυγος ή τέκνο τους που τους βαρύνει φορολογικά και ζει μαζί τους έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%.
Έχουν προσληφθεί με διαδικασίες που αφορούν ΑΜΕΑ.
Είναι πολύτεκνοι, εφόσον τα τέκνα τους βαραίνουν φορολογικά.
Είναι προστάτες μονογονεϊκής οικογένειας με τέκνο που συνοικεί και τους βαραίνει φορολογικά.
(Από thebest.gr)

4 σχόλια:

 1. stodimo kilkis ypallilos monimi 6 mines exei adeia apo tin simaia.apo 8 vres oute 3 den doyleui.exei paidi se idrima kai tin kalipti oxnomos kai o theios antidimarxokapote na mpi taji sto kratos.den tha plirvnoume emeis.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. τελικα ο υπουργος μονο λογια ειναι.Ειπε θα φυγουν οι κοπανατζηδες τι κανει.διωχνη αυτους που δουλευουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. οι νομοι που βγαλατε για τα αμεα καλυπτουν τους τεμπελιδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για την υπαλληλο αυτη το παιδι τους ειναι σε ιδρυμα.Μονο οταν γινοταν ελεγχος για τα επιδοματα το κρατησαν 20 μερες και το πηγαιναν απο γραφειο σε γραφειο.ψαχτε γιατι μαλλον αφου ειναι σε ιδρυμα ουτε επιδοματα δικαιουνται.εχουν γνωστο και στην προνοια..κρατος ειναι αυτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή